Balhoofdplaatje Splendor, Namen

Beschrijving

Balhoofdplaatje van de fietsenfabrikant Splendor uit Namen. Het plaatje is gemaakt in brons. Bovenaan zijn de merk- en plaatsnaam onder elkaar vermeld op een crèmekleurige achtergrond. ‘SPLENDOR’ heeft blauwe letters, deze van ‘NAMUR’ zijn niet ingekleurd. Het tekstkader heeft centraal onderaan een driehoekige punt, waarin dit opschrift staat. Naast deze driehoek zijn er een paar vleugels afgebeeld. Onder de vleugels is er een blauw tekstkader met horizontaal ‘MARQUE’ en verticaal ‘DEPOSEE’. Rondom is er een lauwerkrans afgebeeld.

Materiaalbeschrijving

Gebogen bronzen plaat, met boven- en onderaan een aanzetstuk met gat voor een hechtpin. Beide aanzetstukken zijn intact. De letters en afbeeldingen zijn in reliëf. De letters ‘SPLENDOR’ zijn blauw gelakt men een bronzen omlijning, de achtergrond in crèmekleurige lak. De lak van beide is bijna volledig intact. Het tekstkader is voorzien van een blauwe lak, waarvan de hoek rechts onderaan beschadigd is.

Specificaties

Collectie

fietsidentificatie

Objectcategorie

onderdelen

Objectnaam

identificatiedrager

Objectnummer

FID0020

Vervaardiging

Fabrikant

Splendor

Datum

XXXX-XX-XX

Plaats

Namen

Technische fiche

hoogte: 6.4 cm
breedte: 3.4 cm
diepte: 1.4 cm
materiaal: brons
opschrift: SPLENDOR
opschrift: NAMUR
opschrift: MARQUE DEPOSEE
Splendor

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Meer info.

Koers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.