1000 truien van de Tour de France

Claude Droussent, Paul Smith

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands, Frans

Publisher

Sport International, [Utrecht], © 2017

ISBN

9789067971454 (paperback)

Description

239 p. 239 p. : ill.

Year

2017

Description

Informatie over een aantal legendarische wielrenners uit de Tour de France en afbeeldingen van zo'n duizend wielershirts.

Review

Claude Droussent (1958) is een Franse wielerjournalist, momenteel schrijft hij voor de Huffington Post. Voor dit boek verzamelde hij afbeeldingen van 1000 wielershirts gedragen tijdens de Tour de France. Het eerste deel van het boek bestaat uit verhalen over een aantal legendarische renners. Laurent Fignon, Hugo Koblet, Jean Robic, Fausto Coppi en Greg Lemond komen aan bod. Op de linkerpagina een anekdote over de renner, op de rechterpagina een foto of tekening in zwart-wit. De shirts van de renners zijn op de foto ingekleurd. Vervolgens zijn er 1002 afbeeldingen van shirts in kleur. De eerste gerangschikt op nationaliteit, vanaf de Tour de France van 1970 chronologisch. Voor de wielerfan is het prachtig vormgegeven boek een feest der herkenning. De shirts zijn soms prachtig, maar vaak foeilelijk. De ontwikkeling van de shirts met allang vergeten sponoren vormt een visuele geschiedenis. Vooral geschikt voor de oudere, nostalgische volger van de Tour de France. Met register.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.