De kleedkamer : het leven begint na de koers. [1]

Ruben Van Gucht, Thijs Delrue

Subject

De kleedkamer (televisieprogramma)

Language

Nederlands

Publisher

Van Halewyck, Kalmthout, © 2018

ISBN

9789461318428 (paperback)

Description

207 p. 207 p. : ill.

Category

Mens en maatschappij algemeen (740)

Year

2018

Description

Gesprekken met winnaars van zes wielerklassiekers en andere toprenners, over successen, teleurstellingen en het leven na hun sportcarrière.

Review

‘De kleedkamer’ is een Belgisch sportprogramma op televisie waarin voetballers en wielrenners aan het woord komen die terugkijken op sportmomenten uit hun carrière. Programmamaker Van Gucht blikt terug met zes hoofdrolspelers van voorjaarsklassiekers. De Belgen Fons de Wolf, Tom Steels, Nick Nuyens, Jean-Marie Wampers en Eric van Lancker, en de Nederlander Erik Dekker. Met collega’s worden herinneringen opgehaald. In een zeer vlotte stijl laat Van Gucht de koersen tot leven komen. In een prachtig vormgegeven boek met foto’s en een prettige opmaak is het terugkijken een feestje voor liefhebbers. Met openhartige anekdotes blijken de renners ook mensen. Die genieten van succes, maar die ook teleurstellingen in de wedstrijd en het leven te verwerken krijgen. Behalve de winnaars van de koersen komen andere grote renners aan het woord, o.a. Tom Boonen, Michael Boogerd, Gianni Bugno en Freddy Maertens. Lezenswaardig, vol authentieke verhalen en vol liefde voor de wielersport. Ruben van Gucht is sportjournalist en presentator bij de VRT. Ondanks een Belgisch tintje ook interessant voor Nederlandse liefhebbers.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.