De soigneur : het koersleven van de man achter de successen van Cancellara, Contador, Sastre, Van Moorsel en Groenewegen

Geert Van Diepen, Kees De Jong

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Ambo|Anthos, Amsterdam, © 2019

ISBN

9789026348105 (paperback)

Description

172 p., [8] p. foto's 172 p., [8] p. foto's

Category

Sport en spel algemeen (480)

Year

2019

Description

Memoires van de Nederlandse verzorger van profwielerploegen Geert van Diepen.

Review

Dit boek geeft je een goed inzicht in het vele werk van een verzorger van een wielerploeg. Als lezer word je meegenomen aan de hand van Nederlander Geert van Diepen, een gelouterd man die gedurende ruim dertig jaar veel grote namen en gerenommeerde profploegen heeft gediend en flinke successen van nabij heeft meegemaakt. Naast de alom bekende massages wordt er ook verantwoordelijkheid gedragen voor de gang van zaken in en bij de hotels (o.a. kamers, bedden, tijdstippen, parkeerplekken), bevoorrading tijdens de koers, de was, renners wegbrengen, afsteekroutes zoeken en materialen. Echt een manusje-van-alles. Je krijgt goed inzicht in hoe ze moeten plannen, afstemmen en samenwerken. Je moet flexibel, netjes brutaal en alert zijn in een wereld met wisselende renners en ploegleiders. Ze zitten dicht op veel zaken, waaronder doping, en er passeren leuke anekdotes. Tussendoor wordt ook de enorme ontwikkeling aangestipt die deze sport heeft doorgemaakt op het gebied van voedsel, materiaal, transport, hulpmiddelen en onderkomens. Alles draait om de renners, maar achter de schermen zijn de verzorgers een onmisbare spil. Geschreven i.s.m. journalist en wielerliefhebber Kees de Jong, bekend van 'Alleen maar een fiets : wielrennen als lifestyle' (2018)*. Met fotokatern (vnl. in kleur).

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.