De Tour van Erik Dekker : zijn mooiste herinneringen aan de Tour de France in 21 etappes

Erik Dekker

Subject

Frankrijk ; fietsroutes

Language

Nederlands

Publisher

ANWB, Den Haag, © 2019

ISBN

9789018045517 (paperback)

Description

178 p., [30] p. fietsroutes 178 p., [30] p. fietsroutes : ill.

Category

Sportbiografieën (491)

Year

2019

Description

Tijdens veertien fietstochten in Frankrijk haalt de Nederlandse ex-profwielrenner Erik Dekker (1970) herinneringen op aan zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk en andere Franse wedstrijden, met routekaartjes.

Review

Erik Dekker (1970) is een voormalige Nederlandse profwielrenner (1992-2006) en ploegleider (2007-2015). In zijn carrière won hij o.a. vier ritten in de Tour de France. Sportjournalist Leo Aquina fietste samen met Erik Dekker en Sjaak Koote veertien lusvormige routes in Frankrijk. In 21 hoofdstukken haalt Dekker tijdens deze tochten herinneringen op van zijn wedstrijden in Frankrijk. Het resultaat is een mengeling van anekdoten vanuit de buik van het peloton, hoogte- en dieptepunten en verhalen, maar ook tips. Met welk verzet rij je Alpe d’Huez op, wat waren de ervaringen van Erik Dekker met Lance Armstrong, hoe ervaarde hij als ploegleider het ontslag van Rasmussen: je komt het allemaal te weten. De verhalen zitten telkens verweven tussen een routebeschrijving. Zowat alle bekende Franse regio’s worden aangedaan, met talrijke mythische plaatsen (Mont Ventoux, Alpe d’Huez, Roubaix) en de straten waar Dekker zijn vier tourritten won. Met diverse kleurenfoto's van de hierboven genoemde renners en de landschappen. Achterin een duidelijk kleurenkaartje van iedere route.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.