De weg omhoog : (naar Alpe d'Huez)

Martin Bons

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Uitgeverij Thomas Rap, Amsterdam, 2015

ISBN

9789400401501 (paperback)

Genres

Columns

Description

205 p.

Category

Literaire roman, novelle (301)

Year

2015

Description

Nederlandse journalist wil binnen het uur de top van de Alpe d’Huez bereiken op zijn fiets, onderweg mijmert hij of hij ook in het dagelijkse leven het beste uit zichzelf heeft gehaald.

Review

Binnen één uur de Alpe d’Huez oprijden is voor de auteur de ultieme uitdaging. Bij zijn zoveelste poging om hier het beste uit zichzelf te halen vraagt hij zich af of hij dat in zijn dagelijkse leven ook goed gedaan heeft. Gevormd in een arbeidersgezin is er de voortdurende drang zich te moeten bewijzen. Als hij daarin grotendeels slaagt en zodoende in andere kringen terechtkomt, vraagt zich af of hij daar écht gelukkig van geworden is. Die twijfel heeft hij daarentegen geen moment als hij op de Alpe d’Huez bezig is. Hij beschrijft de hele klim en laat daarbij zijn gedachten 21 bochten lang afdwalen naar momenten in zijn leven, die bepalend zijn geweest voor zijn denken en doen. Op een boeiende manier vertelt hij over wat hem de kracht heeft gegeven zich maatschappelijk omhoog te werken, maar ook hoe hij daardoor anders tegen dingen aan is gaan kijken. Hij stelt zich heel open op en het ontbreekt dan ook niet aan zelfspot op zijn tijd. Hoelang moet je je door drijfveren laten opjagen of is acceptatie op een zeker moment ook gewoon goed? Een boek dat tot aan de finish geen moment verveelt. De auteur is journalist, schrijver en wielerfanaat.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.