Eeuw in versnelling : de indrukwekkende familiegeschiedenis achter de Gazelle Rijwielfabriek

Marian Rijk

Language

Nederlands

Publisher

Ambo|Anthos, Amsterdam, 2018

ISBN

9789026340420 (paperback)

Category

Literaire non-fictie algemeen (320)

Year

2018

Description

Geschiedenis van de ontwikkeling van de fiets en de maatschappelijke gevolgen daarvan, met nadruk op de Nederlandse fabriek Gazelle.

Review

De auteur is als industrieel ontwerpster gefascineerd geraakt door de tweewieler en probeert met dit boek de lezer wegwijs te maken in de opkomst en effecten hiervan op onze samenleving. Aan de hand van gericht literatuuronderzoek wordt de lezer meegenomen op een reis in het historische landschap van Zuid-Nederland, met als centraal thema de effecten van de introductie van onze trouwe tweewieler in het dagelijks leven van burgers in alle lagen van onze maatschappij. Wie waren de verschillende uitvinders die de fiets langzaam maar zeker de vorm hebben gegeven zoals we die vandaag de dag kennen? Welke historische rol speelde de Gazelle-fietsenfabriek in de verdere distributie en populariteit van de fiets? En welke onverwachte maatschappelijke invloeden hadden de tweewielers op onze samenleving? Deze en andere wetenswaardigheden worden besproken in dit boek. De schrijfstijl is toegankelijk en houdt je aandacht goed vast. Met een katern zwart-witfoto's en een bronnenoverzicht. Ruime druk.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.