Tank

Bram Tankink, Ralph Blijlevens

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Overamstel Uitgevers, [Amsterdam], 2018

ISBN

9789048840274 (paperback)

Description

333 p. 333 p.

Category

Sportbiografieën (491)

Year

2018

Description

Het verhaal van de Nederlandse oud-wielrenner Bram Tankink (1978) die achttien jaar lang als zeer geliefde 'helper' in het profpeleton rondtoerde, en over hoe je in het leven staat als je topsport bedrijft.

Review

Een wielerboek dat niet gaat over doping, seks en/of aan lager wal geraakte kampioenen: een verademing! 'Tank' is het verhaal van Bram Tankink (1978) die achttien seizoenen als een zeer gewaardeerde 'helper' rondtoerde in het profpeloton. De fiets was voor hem niet een doel, maar een middel om meer van de wereld te kunnen zien. Hij schikte zich al vlug in zijn rol van niet-winnaar. In dit boek vertelt hij over de zware lichamelijke handicap van zijn zus die ook zijn jeugd tekende en de vroege dood van zijn vader. Ze waren bepalend voor de waarden die hij hanteert: hij wil niet alleen een goede wielrenner zijn, maar ook een goede echtgenoot, vader en vriend. 'Tank' geeft de lezer een prachtige inkijk in het koersen op hoog niveau: 'wielrennen is een religie', renners zijn 'adrenalinejunkies', de dag na Parijs-Roubaix plassen ze 'modder', het publiek langs de weg is 'de beste pijnstiller'. Het afzien, de valpartijen, het moeten blijven vechten: het komt allemaal indringend aan bod. En hij legt uit hoe hij de mensen ook na zijn carrière wil inspireren. 'Tank' is zonder meer een van de betere wielerboeken, dat niet alleen wielerliefhebbers prachtig zullen vinden.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.