The wolfpack is back

Wout Beel, Matthias M.R. Declercq, Elise Vanhecke

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Lannoo, Tielt, 2020

ISBN

9789401471909 (hardback)

Description

238 p. 238 p. : ill.

Category

Sportverhalen (489)

Year

2020

Description

Jaaroverzicht in foto's van de wielerploeg Deceuninck - Quick-Step gedurende het coronajaar 2020, met beelden van de renners, koersen, overwinningen en tegenslagen.

Review

Groot formaat fotoboek waarin wordt teruggekeken op het wielerjaar 2020, dat ook bij het wielrennen in het teken van corona stond. In het fotoalbum wordt de succesvolle ploeg van Deceuninck - Quick-Step voor het derde jaar op rij gevolgd. De foto’s in zwart-wit en kleur zijn voorzien van korte bijschriften en het boek heeft een voorwoord van ploegleider Patrick Lefevere. De titel verwijst naar de bijnaam van de ploeg en het feit dat ze ook na de lockdown in het voorjaar van 2020 nog steeds veel wedstrijden wisten te winnen. Met hoofdrollen voor de renners Remco Evenepoel, Sam Bennett en Julian Alaphilippe. Het geeft een gevarieerd beeld van de wielersport in een bizar wielerjaar en laat de impact van het coronavirus op het wielerpeloton zien. Met een intrigerende volledig zwarte bladzijde midden in het boek, waarbij stil wordt gestaan bij het zware wedstrijdongeluk van de renner Fabio Jakobsen in Katowice. Als huisfotograaf van het team is Wout Beel het hele jaar meegereisd met de ploeg waardoor hij van binnenuit dit boek heeft kunnen maken. Het is een visueel overzicht van een ploeg in een turbulent wielerjaar geworden.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.