Van koersen en coureurs : kroniek van een leven in het wielrennen

Robert Janssens

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Lannoo, Tielt, 2019

ISBN

9789401465427 (paperback)

Description

656 p. 656 p. : ill.

Category

Sportverhalen (489)

Year

2019

Description

Verhalen, persoonlijke ervaringen en anekdotes over diverse aspecten van het internationale wielrennen van het begin tot nu, over onder meer renners, wedstrijden, doping, financiën en het baanwielrennen.

Review

Robert Janssens (1939) is een voormalige Vlaamse sportjournalist die onder meer 38 keer aanwezig was als verslaggever in de Ronde van Frankrijk. Hij schreef reeds diverse boeken over de wielersport. Dit werk is opgevat als een allesomvattend werk over het wielrennen. Naast een overzicht van de geschiedenis beschrijft de auteur op levendige wijze verschillende aspecten van de sport: de grote kampioenen, de rivaliteiten en de belangrijkste wielerwedstrijden. Verder haalt hij ook een aantal thema’s aan, zoals doping, het financiële aspect en het baanwielrennen. De indeling en structuur van het boek zijn niet altijd even duidelijk. De auteur is een geboren verteller en springt soms van de hak op de tak. Naast de beschrijving van een aantal feiten haalt hij talrijke persoonlijke anekdotes en ontmoetingen aan. Hij formuleert ook zijn eigen mening en visie. Het moderne wielrennen komt aan bod, maar de nadruk ligt toch vooral op de tijd van renners als Merckx, Coppi, Anquetil, Hinault. Bevat elf paginagrote zwart-witfoto’s. Sobere lay-out. Geen inhoudsopgave. Met bronnenoverzicht en register.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.