Wielrennen : geschiedenis, regels en tips

Paul Mason, Clive Gifford

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands, Engels

Publisher

Ars Scribendi, Etten-Leur, cop. 2010

ISBN

9789055666270 (hardback)

Description

30 p. 30 p. : ill.

Year

2010

Description

Kennismaking met wielrennen, voorzien van praktische tips voor kleding, veiligheid, versnellingen, training, klimmen en terreinfietsen. Met veel tips en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

Review

De Tour de France is nog altijd de beroemdste wielerwedstrijd, maar veldrijden, fietscrossen en moutainbiken worden ook steeds populairder. In dit boek worden in vogelvlucht allerlei aspecten van het wielrennen belicht, zoals de fiets, kleding, training en techniek. Ook het moutainbiken, wielrennen op de baan en het BMX-crossen worden toegelicht over twee pagina's. Afgesloten wordt met een overzicht van records en prestaties (o.a. Bart Brentjens). Centraal staan de kleurenfoto's waarop vooral jongeren op de fiets te zien zijn. Daarnaast zien we enige bekende, maar geen Nederlandse, wielrenners als Armstrong. De Angelsaksische oorsprong is enigzins te merken. Redelijk overzichtelijke lay-out op een witte achtergrond, met allerlei kaders en korte tekstblokken met een eigen kop. De onderschriften bij de foto's staan in een kleinere letter. Eigenlijk verduidelijken de illustraties meer dan de korte tekstjes. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Soms zijn er wat lange zinnen gebruikt. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst. Verder zijn aanwezig een register en enige internetlinks. Uiteraard leer je een sport het beste in de praktijk. Tegelijk verschenen in de serie 'Ken je sport'* nog tien nieuwe delen. Vanaf ca. 11 jaar.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.