Wielrenner worden : handboek voor jonge kampioenen

Bart De Schampheleire

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Standaard, Antwerpen, 2011

ISBN

9789002243189 (paperback)

Description

224 p. 224 p. : ill.

Category

Sport en spel algemeen (480)

Year

2011

Description

Adviezen en tips voor wielrenners. Met informatie over aanschaf van je fiets, fietstechniek, training, tactiek en voeding. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Review

Wielrenner zijn is het mooiste beroep ter wereld, jubelt Fabian Cancellara in het voorwoord. Hoe je net als die wielerprof zo ver kunt komen in de sport, legt de auteur uit in de ruim tweehonderd pagina's die volgen. Voor succes mikt hij op de volgende ingrediënten: aanleg, karakter, training, helpende handen en toevalligheden. Lekker direct en toegankelijk beschrijft de sportjournalist, die zelf ook de nodige kilometers maakte, welke soorten fietssporten er zijn. Dat zijn onder meer wegwielrennen, veldrijden, baanwielrennen, moutainbiken en BMX. En waar je terecht kunt om te fietsen in een bond (zowel in Vlaanderen als in Nederland), hoe je een goede fiets kiest en die onderhoudt, en wat handig is qua uitrusting en voeding. Hij adviseert jeugd overigens vooral ook niet te vroeg te professioneel bezig te zijn met fietsen, dan kan het plezier wel eens verdwijnen en wordt talent in de knop gebroken. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out met veel kleurenfoto's, enige schematische overzichten en kopjes en tips in een afstekende kleur. Achterin is een register opgenomen. Het handboek richt zich op Nederland en Vlaanderen. Vanaf ca. 13 jaar.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.