Alleen maar een fiets : wielrennen als lifestyle

Kees De Jong

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Ambo|Anthos, Amsterdam, 2022

ISBN

9789026359187 (paperback)

Description

249 p.

Category

Sport en spel algemeen (480)

Year

2022

Description

Aan de hand van veel onderwerpen wordt informatie gegeven over de huidige fietscultuur, over wielrennen/toerfietsen als lifestyle., Aan de hand van veel onderwerpen wordt informatie gegeven over de huidige fietscultuur, over wielrennen/toerfietsen als lifestyle.

Review

Bij de talloze wielerboeken die de laatste jaren verschenen, vond de auteur (1986) er niet een dat over de huidige wielercultuur gaat. Dus besloot hij zelf een boek te schrijven over 'fietsen als lifestyle'. Hij heeft een vlotte pen en zijn procedé werkt perfect. De hoofdstukken (materiaal, fietsen, wedstrijden, het digitale tijdperk en esthetiek) bestaan samen uit een kleine veertig paragrafen. De schrijver leidt iedere paragraaf in met zijn eigen ervaringen als fanatieke toerfietser en interviewt vervolgens 'een kenner' om iets meer over het onderwerp te weten te komen. Zo wordt het interessant voor iedereen die op welke manier dan ook van fietsen en koersen houdt: welke fiets past het best bij je, wat bezielt een randonneur, wat is bikefitting, hoe ontstaat een wielerkledingmerk, helpt epo nou wel of niet, hoe kun je ook als prof een levensgenieter zijn, hoe voorkom je een hongerklop, waarom zijn sommige toerfietsers zulke klootzakken, hoe word je een Strava-junkie, wat heeft de virtuele fietswereld van Zwift allemaal te bieden? Conclusie: de auteur is (meer dan) geslaagd in zijn opzet!

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.