Alleen maar een fiets : wielrennen als lifestyle

Kees De Jong

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Ambo|Anthos, Amsterdam, 2022

ISBN

9789026359187 (paperback)

Beschrijving

249 p.

Categorie

Sport en spel algemeen (480)

Jaar

2022

Beschrijving

Aan de hand van veel onderwerpen wordt informatie gegeven over de huidige fietscultuur, over wielrennen/toerfietsen als lifestyle., Aan de hand van veel onderwerpen wordt informatie gegeven over de huidige fietscultuur, over wielrennen/toerfietsen als lifestyle.

Recensie

Bij de talloze wielerboeken die de laatste jaren verschenen, vond de auteur (1986) er niet een dat over de huidige wielercultuur gaat. Dus besloot hij zelf een boek te schrijven over 'fietsen als lifestyle'. Hij heeft een vlotte pen en zijn procedé werkt perfect. De hoofdstukken (materiaal, fietsen, wedstrijden, het digitale tijdperk en esthetiek) bestaan samen uit een kleine veertig paragrafen. De schrijver leidt iedere paragraaf in met zijn eigen ervaringen als fanatieke toerfietser en interviewt vervolgens 'een kenner' om iets meer over het onderwerp te weten te komen. Zo wordt het interessant voor iedereen die op welke manier dan ook van fietsen en koersen houdt: welke fiets past het best bij je, wat bezielt een randonneur, wat is bikefitting, hoe ontstaat een wielerkledingmerk, helpt epo nou wel of niet, hoe kun je ook als prof een levensgenieter zijn, hoe voorkom je een hongerklop, waarom zijn sommige toerfietsers zulke klootzakken, hoe word je een Strava-junkie, wat heeft de virtuele fietswereld van Zwift allemaal te bieden? Conclusie: de auteur is (meer dan) geslaagd in zijn opzet!

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.