De cultus van het lijden : een vrije oefening

Peter Smink

Subject

Sportpsychologie

Language

Nederlands

Publisher

De Arbeiderspers, Amsterdam, cop. 2006

ISBN

90-295-6385-0

Description

239 p. 239 p. : ill.

Year

2006

Description

Een duursporter beschrijft zijn beleving tijdens zware inspanningen op de racefiets waarin afzien en doorzettingsvermogen een belangrijke rol spelen.

Review

De auteur schetst, in een humorvolle schrijfstijl, zijn verslaving en hunkering naar zware inspanningen. Zijn leven wordt beheerst door de drang naar fysieke inspanningen, die voornamelijk op de racefiets worden geleverd. Hij beschrijft gedetailleerd de pijn die wordt geleden en wat er in z'n denkwereld plaats vind, tijdens extreem zware tochten in veelal bergachtig terrein. Fysieke inspanningen en overwinningen op zichzelf, hebben een duidelijk invloed op het menselijk denken en functioneren in het normale leven. Het levensverhaal van de auteur wordt met ironie en een vleugje zelfspot geformuleerd, waarbij duidelijk wordt hoe ontwikkelingen in zijn jeugd daar een rol in spelen. Een interessant verhaal dat van de lezer enig niveau en soms wat doorzettingsvermogen vraagt. Met bibliografie.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.