De cultus van het lijden : een vrije oefening

Peter Smink

Onderwerp

Sportpsychologie

Taal

Nederlands

Uitgeverij

De Arbeiderspers, Amsterdam, cop. 2006

ISBN

90-295-6385-0

Beschrijving

239 p. 239 p. : ill.

Jaar

2006

Beschrijving

Een duursporter beschrijft zijn beleving tijdens zware inspanningen op de racefiets waarin afzien en doorzettingsvermogen een belangrijke rol spelen.

Recensie

De auteur schetst, in een humorvolle schrijfstijl, zijn verslaving en hunkering naar zware inspanningen. Zijn leven wordt beheerst door de drang naar fysieke inspanningen, die voornamelijk op de racefiets worden geleverd. Hij beschrijft gedetailleerd de pijn die wordt geleden en wat er in z'n denkwereld plaats vind, tijdens extreem zware tochten in veelal bergachtig terrein. Fysieke inspanningen en overwinningen op zichzelf, hebben een duidelijk invloed op het menselijk denken en functioneren in het normale leven. Het levensverhaal van de auteur wordt met ironie en een vleugje zelfspot geformuleerd, waarbij duidelijk wordt hoe ontwikkelingen in zijn jeugd daar een rol in spelen. Een interessant verhaal dat van de lezer enig niveau en soms wat doorzettingsvermogen vraagt. Met bibliografie.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.