De Spaanse renner

Lidewey van Noord

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Volt, Amsterdam, © 2022

ISBN

9789021467993 (paperback)

Genres

Novellen

Description

140 p.

Category

Literaire roman, novelle (301)

Year

2022

Description

Een Spaanse wielrenner veroorzaakt een ernstige valpartij als de Vuelta door West-Brabant trekt, en raakt zelf ook gewond. Hij wordt opgevangen door een plaatselijke boer, maar blijkt niet van plan de boerderij snel weer te verlaten.

Review

Een wielernovelle (140 blz.) over verlangen, eenzaamheid en je verhouden tot de verwachtingen van anderen. Een Spaanse wielrenner van naam veroorzaakt een valpartij op de dag dat de Vuelta door West-Brabant trekt, met ernstige gevolgen voor zijn grootste concurrent. Vrijwel direct daarna raakt hij finaal uit koers; een boer vindt hem uren later gewond en bewusteloos terug in de berm. Hij vangt de renner op — tijdelijk, denkt hij, maar de renner, verteerd door schuldgevoel, blijkt niet van plan de boerderij snel te verlaten. ‘De Spaanse renner’ is in een nuchtere, directe stijl geschreven. Lidewey van Noord (1985) is de auteur van onder andere het geprezen ‘Pellegrina' (Zinnen Röes Award 2016, shortlist Sportboek van het Jaar 2016). Ook schrijft ze verhalen en columns voor kranten en tijdschriften. 'De Spaanse renner' is haar fictiedebuut. Ze verbleef een week op de Gerdahoeve in Schijf op het West-Brabantse platteland om onderzoek te doen voor dit verhaal.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.