De Spaanse renner

Lidewey van Noord

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Volt, Amsterdam, © 2022

ISBN

9789021467993 (paperback)

Genres

Novellen

Beschrijving

140 p.

Categorie

Literaire roman, novelle (301)

Jaar

2022

Beschrijving

Een Spaanse wielrenner veroorzaakt een ernstige valpartij als de Vuelta door West-Brabant trekt, en raakt zelf ook gewond. Hij wordt opgevangen door een plaatselijke boer, maar blijkt niet van plan de boerderij snel weer te verlaten.

Recensie

Een wielernovelle (140 blz.) over verlangen, eenzaamheid en je verhouden tot de verwachtingen van anderen. Een Spaanse wielrenner van naam veroorzaakt een valpartij op de dag dat de Vuelta door West-Brabant trekt, met ernstige gevolgen voor zijn grootste concurrent. Vrijwel direct daarna raakt hij finaal uit koers; een boer vindt hem uren later gewond en bewusteloos terug in de berm. Hij vangt de renner op — tijdelijk, denkt hij, maar de renner, verteerd door schuldgevoel, blijkt niet van plan de boerderij snel te verlaten. ‘De Spaanse renner’ is in een nuchtere, directe stijl geschreven. Lidewey van Noord (1985) is de auteur van onder andere het geprezen ‘Pellegrina' (Zinnen Röes Award 2016, shortlist Sportboek van het Jaar 2016). Ook schrijft ze verhalen en columns voor kranten en tijdschriften. 'De Spaanse renner' is haar fictiedebuut. Ze verbleef een week op de Gerdahoeve in Schijf op het West-Brabantse platteland om onderzoek te doen voor dit verhaal.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.