De taal van de fiets

Wim Daniëls

Subject

Fietsen ; geschiedenis

Language

Nederlands

Publisher

Uitgeverij Brooklyn, [Leiden], © 2018

ISBN

9789492754066 (paperback)

Description

182 p. 182 p. : ill.

Category

Non-fictie vrije tijd/algemeen (400)

Year

2018

Description

Persoonlijke verhalen en anekdotes over de fiets, waarbij wordt ingegaan op het ontstaan van dit populaire vervoermiddel, fietsendieven, de vrouw en de fiets, fietsenmakers, fietsonderdelen, berichten uit kranten en tijdschriften, liedjes, uitdrukkingen en woordspelingen., Persoonlijke verhalen en anekdotes over de fiets, waarbij wordt ingegaan op het ontstaan van dit populaire vervoermiddel, fietsendieven, de vrouw en de fiets, fietsenmakers, fietsonderdelen, berichten uit kranten en tijdschriften, liedjes, uitdrukkingen en woordspelingen.

Review

Over de liefde voor de fiets en het genoegen van het fietsen vertelt de auteur (1954) regelmatig op tv. Die verhalen komen samen in hoofdstukken die onder andere gaan over het ontstaan van de fiets, de fietsendieven, de vrouw en de fiets, fietsenmakers, fietsonderdelen (waarom zit de ketting altijd rechts?) en natuurlijk veel anekdotes waarin de fiets centraal staat. Verder veel persoonlijke anekdotes (o.a. over zijn wielrenwedstrijden), berichten uit kranten en tijdschriften en veel verhalen. Bijvoorbeeld over de doofstomme man die na een weddenschap probeert de wereld rond te fietsen en daar uitgebreid verslag van doet. Maar ook wordt gekeken naar liedjes waarin het fietsen bezongen wordt en komt de taal rond het fietsen aan bod, zoals uitdrukkingen en woordspelingen waarin de fiets een rol speelt. Een leuke bundel vol wetenswaardigheden, op een makkelijke en prettige manier verteld over dit populaire vervoermiddel dat vooral de fietser zelf aan zal spreken. Bevat zwart-witillustraties/-foto’s die aansluiten bij het betreffende verhaal.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.