De taal van de fiets

Wim Daniëls

Onderwerp

Fietsen ; geschiedenis

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Uitgeverij Brooklyn, [Leiden], © 2018

ISBN

9789492754066 (paperback)

Beschrijving

182 p. 182 p. : ill.

Categorie

Non-fictie vrije tijd/algemeen (400)

Jaar

2018

Beschrijving

Persoonlijke verhalen en anekdotes over de fiets, waarbij wordt ingegaan op het ontstaan van dit populaire vervoermiddel, fietsendieven, de vrouw en de fiets, fietsenmakers, fietsonderdelen, berichten uit kranten en tijdschriften, liedjes, uitdrukkingen en woordspelingen., Persoonlijke verhalen en anekdotes over de fiets, waarbij wordt ingegaan op het ontstaan van dit populaire vervoermiddel, fietsendieven, de vrouw en de fiets, fietsenmakers, fietsonderdelen, berichten uit kranten en tijdschriften, liedjes, uitdrukkingen en woordspelingen.

Recensie

Over de liefde voor de fiets en het genoegen van het fietsen vertelt de auteur (1954) regelmatig op tv. Die verhalen komen samen in hoofdstukken die onder andere gaan over het ontstaan van de fiets, de fietsendieven, de vrouw en de fiets, fietsenmakers, fietsonderdelen (waarom zit de ketting altijd rechts?) en natuurlijk veel anekdotes waarin de fiets centraal staat. Verder veel persoonlijke anekdotes (o.a. over zijn wielrenwedstrijden), berichten uit kranten en tijdschriften en veel verhalen. Bijvoorbeeld over de doofstomme man die na een weddenschap probeert de wereld rond te fietsen en daar uitgebreid verslag van doet. Maar ook wordt gekeken naar liedjes waarin het fietsen bezongen wordt en komt de taal rond het fietsen aan bod, zoals uitdrukkingen en woordspelingen waarin de fiets een rol speelt. Een leuke bundel vol wetenswaardigheden, op een makkelijke en prettige manier verteld over dit populaire vervoermiddel dat vooral de fietser zelf aan zal spreken. Bevat zwart-witillustraties/-foto’s die aansluiten bij het betreffende verhaal.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.