De zeer schone uren van Stijn Streuvels, cyclotoerist : enkele velosofische overpeinzingen

Patrick Cornillie

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Les Îles, [Ellezelles], 2018

ISBN

9789491545542 (hardback)

Genres

Biografische literatuur, Sportliteratuur, Biografische literatuur, Sportliteratuur

Description

143 p. 143 p. : foto's

Category

Literaire non-fictie algemeen (320)

Year

2018

Description

De geschiedenis van het fietsen gekoppeld aan wat schrijver Stijn Streuvels (1871-1969) heeft geschreven over zijn passie voor fietsen.

Review

In het woonhuis van de beroemde schrijver Stijn Streuvels (1871-1969) in Ingooigem (West-Vlaanderen), Het Lijsternest, verblijven ieder jaar uitverkoren schrijvers enkele weken in de wintermaanden. In 2016 viel die eer onder anderen toe aan Patrick Cornillie (1961), schrijver en sportjournalist. Hij is vooral gecharmeerd van Streuvels’ boekje ‘Mijn Rijwiel’ uit 1915. De tekst van dit werk is achter in het boek van Cornillie opgenomen. Streuvels was een van de eerste fietsers eind 19e eeuw en is dat zijn verdere leven gebleven. Hij schreef ‘… zeker is ‘t, die zich eens op een rijwiel waagt, blijft er aan plakken!’ Het leuke van het boekje van Cornillie is, dat de ontstaansgeschiedenis van de fiets uitgebreid aan de orde komt. Ook wat er in de oorlogen met fietsen gebeurde en gedaan werd. En verder hoe het ‘koersen’ opkwam. Zeer leesbaar, mooi gebonden uitgegeven en verlucht met een aantal foto's.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.