Een lange ontsnapping

Mart Smeets

Subject

Journalistiek

Language

Nederlands

Publisher

Veen, Amsterdam, 1997

ISBN

90-254-2332-9

Description

191 p. 191 p.

Year

1997

Description

Een sportverslaggever van een commercieel sportkanaal komt in grote problemen, als tijdens de Tour de France opeens zijn oude geliefde opduikt.

Review

Stijn Miller, de hoofdfiguur uit Mart Smeets' prozadebuut, heeft gedaan wat Smeets zelf niet durfde: voor een bom duiten overstappen naar een commercieel sportkanaal. In 'Een lange ontsnapping' volgen we Smeets' alter ego in de Tour de France van 1997. Het valt Miller lang niet altijd mee te moeten dansen naar de pijpen van zijn commerciële bazen. Nog meer last heeft hij van een oude geliefde die halverwege de Tour plotseling opduikt. Sport, hectische journalistiek, relatieperikelen en seks vormen de ingrediënten van dit vaardig geschreven en gecomponeerde, maar vooral oppervlakkige en zelfingenomen verhaal dat literaire kwaliteit ontbeert. Of dat voor het grote publiek, waarop dit boekje zonder twijfel met succes mikt, iets uitmaakt, is maar zeer de vraag. Pocketeditie; kleine druk.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.