Een lange ontsnapping

Mart Smeets

Onderwerp

Journalistiek

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Veen, Amsterdam, 1997

ISBN

90-254-2332-9

Beschrijving

191 p.

Jaar

1997

Beschrijving

Een sportverslaggever van een commercieel sportkanaal komt in grote problemen, als tijdens de Tour de France opeens zijn oude geliefde opduikt.

Recensie

Stijn Miller, de hoofdfiguur uit Mart Smeets' prozadebuut, heeft gedaan wat Smeets zelf niet durfde: voor een bom duiten overstappen naar een commercieel sportkanaal. In 'Een lange ontsnapping' volgen we Smeets' alter ego in de Tour de France van 1997. Het valt Miller lang niet altijd mee te moeten dansen naar de pijpen van zijn commerciële bazen. Nog meer last heeft hij van een oude geliefde die halverwege de Tour plotseling opduikt. Sport, hectische journalistiek, relatieperikelen en seks vormen de ingrediënten van dit vaardig geschreven en gecomponeerde, maar vooral oppervlakkige en zelfingenomen verhaal dat literaire kwaliteit ontbeert. Of dat voor het grote publiek, waarop dit boekje zonder twijfel met succes mikt, iets uitmaakt, is maar zeer de vraag. Pocketeditie; kleine druk.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.