Tour de France in Bretagne : drie vedetten : Jean Robic, Louison Bobet, Bernard Hinault

Teus Korporaal

Subject

Ronde van Frankrijk

Language

Nederlands

Publisher

Nederlandse Sportliteratuur Uitgeverij, Emst, [2021]

ISBN

9789460210518 (hardback)

Description

112 pagina's 112 pagina's : illustraties

Category

Sportverhalen (489)

Year

2021

Description

Eerbetoon aan de Franse regio Bretagne met zijn beroemde Tourwinnaars, prachtige landschappen en tal van fietsmogelijkheden.

Review

De Tour de France ging in 2021 voor de dertigste maal van start in Brest, gevolgd door vier etappes in Bretagne. Voor de auteur een goede reden om deze regio eens extra in het fietszonnetje te zetten. Centraal staan de deelnames van de drie Tourwinnaars uit deze streek: Jean Robic, Louison Bobet en Bernard Hinault. Uiteraard worden hun wielerresultaten belicht, maar tevens wordt er gezocht naar tastbare herinneringen uit hun leven, zoals het geboortehuis, een laatste rustplaats, straatnamen, relikwieën, gedenkstenen, tegels en monumenten. Daarnaast is er aandacht voor speciale locaties, een schilder die fraaie wielertaferelen op etalageramen vervaardigt en de Bretonse amateur wereldkampioen Jacques Botherel. Het boek eindigt met een flink aantal Bretonse fietssuggesties, waarin voor elke liefhebber wat te vinden is. Veel prachtige foto’s in zwart-wit en kleur en tal van feitentabellen complementeren het geheel. Met bibliografie en verwijzingen naar websites.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.