Tour de France in Bretagne : drie vedetten : Jean Robic, Louison Bobet, Bernard Hinault

Teus Korporaal

Onderwerp

Ronde van Frankrijk

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Nederlandse Sportliteratuur Uitgeverij, Emst, [2021]

ISBN

9789460210518 (hardback)

Beschrijving

112 pagina's 112 pagina's : illustraties

Categorie

Sportverhalen (489)

Jaar

2021

Beschrijving

Eerbetoon aan de Franse regio Bretagne met zijn beroemde Tourwinnaars, prachtige landschappen en tal van fietsmogelijkheden.

Recensie

De Tour de France ging in 2021 voor de dertigste maal van start in Brest, gevolgd door vier etappes in Bretagne. Voor de auteur een goede reden om deze regio eens extra in het fietszonnetje te zetten. Centraal staan de deelnames van de drie Tourwinnaars uit deze streek: Jean Robic, Louison Bobet en Bernard Hinault. Uiteraard worden hun wielerresultaten belicht, maar tevens wordt er gezocht naar tastbare herinneringen uit hun leven, zoals het geboortehuis, een laatste rustplaats, straatnamen, relikwieën, gedenkstenen, tegels en monumenten. Daarnaast is er aandacht voor speciale locaties, een schilder die fraaie wielertaferelen op etalageramen vervaardigt en de Bretonse amateur wereldkampioen Jacques Botherel. Het boek eindigt met een flink aantal Bretonse fietssuggesties, waarin voor elke liefhebber wat te vinden is. Veel prachtige foto’s in zwart-wit en kleur en tal van feitentabellen complementeren het geheel. Met bibliografie en verwijzingen naar websites.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.