Trainingshandboek voor wielertoeristen : de perfecte voorbereiding op de Lotto Cycling Tour : van de Ronde van Vlaanderen tot Tilff-Bastogne-Tilff

Paul Van Den Bosch, Sven Nys

Subject

Wielrennen

Language

Nederlands

Publisher

Deltas, Aartselaar, 2009

ISBN

9789044725032

Description

159 p. 159 p. : ill.

Year

2009

Review

Elk jaar trekken duizenden wielerliefhebbers naar de klassieke parcoursen om hun eigen 'ronde' te rijden. In dit handboek hebben de auteurs, een topcoach en een topveldrijder, hun grote ervaring en kennis gebundeld om de talrijke wielertoeristen perfect voorbereid op weg te helpen en maximaal fietsplezier te bezorgen. Er wordt uitleg gegeven over trainingsprincipes en –vormen, de trainingsopbouw, het gevaar van overtraining, het belang van juiste voeding en vochtopname en het voorkomen van bekende sportblessures. Verder zijn concrete trainingsschema’s uitgewerkt voor verschillende fietsevenementen in België, zoals de Ronde van Vlaanderen. Sven Nijs beschrijft tenslotte nog zijn eigen aandachtspunten met betrekking tot een gereden koers, waarna besloten wordt met een evenementenoverzicht voor toerfietsers.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.