Trainingshandboek voor wielertoeristen : de perfecte voorbereiding op de Lotto Cycling Tour : van de Ronde van Vlaanderen tot Tilff-Bastogne-Tilff

Paul Van Den Bosch, Sven Nys

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Deltas, Aartselaar, 2009

ISBN

9789044725032

Beschrijving

159 p. 159 p. : ill.

Jaar

2009

Recensie

Elk jaar trekken duizenden wielerliefhebbers naar de klassieke parcoursen om hun eigen 'ronde' te rijden. In dit handboek hebben de auteurs, een topcoach en een topveldrijder, hun grote ervaring en kennis gebundeld om de talrijke wielertoeristen perfect voorbereid op weg te helpen en maximaal fietsplezier te bezorgen. Er wordt uitleg gegeven over trainingsprincipes en –vormen, de trainingsopbouw, het gevaar van overtraining, het belang van juiste voeding en vochtopname en het voorkomen van bekende sportblessures. Verder zijn concrete trainingsschema’s uitgewerkt voor verschillende fietsevenementen in België, zoals de Ronde van Vlaanderen. Sven Nijs beschrijft tenslotte nog zijn eigen aandachtspunten met betrekking tot een gereden koers, waarna besloten wordt met een evenementenoverzicht voor toerfietsers.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.