Vredeskoers : de Ronde van de witte duif

Steven Bulté

Subject

Wielrennen ; Oost-Europa

Language

Nederlands

Publisher

Ertsberg, Aalter, 2023

ISBN

9789464369892 (paperback)

Description

202 p. 202 p. : ill.

Category

Sportverhalen (489)

Year

2023

Description

Beschrijving van de geschiedenis van de ‘Ronde van de witte duif’ tijdens de Koude Oorlog en de vervlechting tussen sport en politiek in die periode. Met foto’s.

Review

Een boek over wielrennen en politieke geschiedenis. De ‘Ronde van de witte duif’ was de meest prestigieuze wielerronde in het communistische Oostblok en werd elk jaar in mei tussen Warschau, Berlijn en Praag gereden. Bulté fietste de editie van 1967 en vertelt in ‘Vredeskoers' de verhalen die de nauwe vervlechting tussen sport en politiek tijdens de Koude Oorlog illustreren. Informatief, onderhoudend en prettig geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met foto’s en een kaart. Steven Bulté (1983) is politicoloog en econoom (KU Leuven). Professioneel volgde hij als onderzoeker en adviseur het Vlaamse en Europese arbeidsmarkt- en economische beleid op de voet. Hij is gepassioneerd door wielrennen, geschiedenis en muziek.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.