Vredeskoers : de Ronde van de witte duif

Steven Bulté

Onderwerp

Wielrennen ; Oost-Europa

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Ertsberg, Aalter, 2023

ISBN

9789464369892 (paperback)

Beschrijving

202 p. 202 p. : ill.

Categorie

Sportverhalen (489)

Jaar

2023

Beschrijving

Beschrijving van de geschiedenis van de ‘Ronde van de witte duif’ tijdens de Koude Oorlog en de vervlechting tussen sport en politiek in die periode. Met foto’s.

Recensie

Een boek over wielrennen en politieke geschiedenis. De ‘Ronde van de witte duif’ was de meest prestigieuze wielerronde in het communistische Oostblok en werd elk jaar in mei tussen Warschau, Berlijn en Praag gereden. Bulté fietste de editie van 1967 en vertelt in ‘Vredeskoers' de verhalen die de nauwe vervlechting tussen sport en politiek tijdens de Koude Oorlog illustreren. Informatief, onderhoudend en prettig geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met foto’s en een kaart. Steven Bulté (1983) is politicoloog en econoom (KU Leuven). Professioneel volgde hij als onderzoeker en adviseur het Vlaamse en Europese arbeidsmarkt- en economische beleid op de voet. Hij is gepassioneerd door wielrennen, geschiedenis en muziek.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.