WERELD ENCYCLOPEDIE WIELRENNEN

Guy Crasset

Language

Frans

Publisher

De Eecloonaar, Eeklo

ISBN

90 74128 72 6

Description

720 p. 720 p. : ill.

Description

Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000.

Review

De drie Franse en Belgische auteurs hebben voor deze mondiale wielerencyclopedie alle namen van alle profwielrenners van alle landen verzameld en alfabetisch gerangschikt. Vanaf de eerste wegkoers in 1869 tot en met de wedstrijden van het jaar 2000. Volgens vaste criteria vermelden zij bij iedere renner per jaar de memorabele prestaties, alsmede geboorte- en sterfdata. Zo volledig mogelijk en voor zover bekend. Dus geen biografieën, maar 'droge' opsommingen van zeer veel uitslagen met ongeveer 2000 zwartwit(pas)foto's. De gegevens zijn Franstalig, omdat dit de taal van de Internationale Wielerunie (UCI) is. Dat betekent dat tussenvoegsels van namen meegealfabetiseerd worden: Maarten den Bakker en Jo de Roo staan dus vermeld onder de D. Het voorwoord van Hein Verbruggen (UCI-voorzitter), de inleiding en de verantwoording zijn daarentegen vermeld in het Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Engels en Duits. Dit is het eerste deel - met de namen A tot F - van een driedelige encyclopedie. Een heel handig, gigantisch uitgebreid en nooit eerder verschenen naslagwerk over de wielersport.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.