WERELD ENCYCLOPEDIE WIELRENNEN

Guy Crasset

Taal

Frans

Uitgeverij

De Eecloonaar, Eeklo

ISBN

90 74128 72 6

Beschrijving

720 p. 720 p. : ill.

Beschrijving

Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000.

Recensie

De drie Franse en Belgische auteurs hebben voor deze mondiale wielerencyclopedie alle namen van alle profwielrenners van alle landen verzameld en alfabetisch gerangschikt. Vanaf de eerste wegkoers in 1869 tot en met de wedstrijden van het jaar 2000. Volgens vaste criteria vermelden zij bij iedere renner per jaar de memorabele prestaties, alsmede geboorte- en sterfdata. Zo volledig mogelijk en voor zover bekend. Dus geen biografieën, maar 'droge' opsommingen van zeer veel uitslagen met ongeveer 2000 zwartwit(pas)foto's. De gegevens zijn Franstalig, omdat dit de taal van de Internationale Wielerunie (UCI) is. Dat betekent dat tussenvoegsels van namen meegealfabetiseerd worden: Maarten den Bakker en Jo de Roo staan dus vermeld onder de D. Het voorwoord van Hein Verbruggen (UCI-voorzitter), de inleiding en de verantwoording zijn daarentegen vermeld in het Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Engels en Duits. Dit is het eerste deel - met de namen A tot F - van een driedelige encyclopedie. Een heel handig, gigantisch uitgebreid en nooit eerder verschenen naslagwerk over de wielersport.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.