WERELD ENCYCLOPEDIE WIELRENNEN

Guy Crasset

Language

Frans

Publisher

De Eecloonaar, Eeklo

ISBN

90 74128 74 2

Description

ill.

Description

Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000.

Review

Dit derde deel P t/m Z van een wereldencyclopedie over wielrennen* mist elke inleiding, verklaring of toelichting. De inhoud bevat in alfabetische volgorde de namen van beroepswielrenners van over de hele wereld en van alle tijden. Per renner zijn in het Frans zijn persoonlijke informatie, ploegvermeldingen en uitslagenlijst opgenomen, soms met een foto. Aan het slot wordt nog een kort overzicht van internationale topamateurs gepresenteerd. De toelichting daarbij is in 6 talen, waaronder in gebrekkig Nederlands. De om talrijke goede wielerpublicaties gerespecteerde Vlaamse uitgever lijkt met deze encyclopedie niet echt een schot in de roos te hebben gedaan. Daarvoor bevat de informatie te veel schoonheidsfoutjes. Jammer, want het mondiale beeld is natuurlijk wel een sterk punt van dit naslagwerk.

serviceKoers - EN

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.