WERELD ENCYCLOPEDIE WIELRENNEN

Guy Crasset

Taal

Frans

Uitgeverij

De Eecloonaar, Eeklo

ISBN

90 74128 74 2

Beschrijving

ill.

Beschrijving

Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000.

Recensie

Dit derde deel P t/m Z van een wereldencyclopedie over wielrennen* mist elke inleiding, verklaring of toelichting. De inhoud bevat in alfabetische volgorde de namen van beroepswielrenners van over de hele wereld en van alle tijden. Per renner zijn in het Frans zijn persoonlijke informatie, ploegvermeldingen en uitslagenlijst opgenomen, soms met een foto. Aan het slot wordt nog een kort overzicht van internationale topamateurs gepresenteerd. De toelichting daarbij is in 6 talen, waaronder in gebrekkig Nederlands. De om talrijke goede wielerpublicaties gerespecteerde Vlaamse uitgever lijkt met deze encyclopedie niet echt een schot in de roos te hebben gedaan. Daarvoor bevat de informatie te veel schoonheidsfoutjes. Jammer, want het mondiale beeld is natuurlijk wel een sterk punt van dit naslagwerk.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.