Wielrennen, voetbal en andere sporten op de Olympische Spelen

Stephanie Watson

Sujet

Olympische Spelen

Langue

Nederlands, Engels

Editeur

Corona Schoolsupport, Etten-Leur, © 2020

ISBN

9789463415781 (hardback)

Description

32 p. 32 p. : ill.

Catégorie

Sport, spel (> 12 jaar) (256)

Année

2020

Description

Op een bal werken allerlei krachten. Zo schopt een voetballer de bal met effect, zodat hij naar het doel afbuigt. En dragen wielrenners speciale helmen voor minder luchtweerstand. Lees van alles over de invloed van natuurkundige elementen als wrijving, energie en luchtweerstand op de sporten voetbal, tennis en wielrennen. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Revue

In deze beknopte uitgave wordt een aantal sporten besproken die op Olympisch niveau worden gespeeld. Daarbij is een indeling gemaakt in teamsporten als voetbal, basketbal en rugby, sporten waarbij een net wordt gebruikt zoals tennis, volleybal en badminton en tot slot sporten op twee wielen zoals wielrennen en BMX. Centraal bij alle sporten staat een korte uitleg over hoe aspecten als wrijving, energie en (lucht)weerstand van invloed zijn op de desbetreffende sport en hoe wetenschap en techniek daarbij een rol spelen. De uitgave is voorzien van veel kleurenfoto’s met daarbij en erin korte ingekaderde tekstblokken. Bevat woordenlijst, register en verwijzingen voor meer informatie. Omslag toont een kleurenfoto van voetbalster Lieke Martens. Deel uit de nieuwe serie 'Sport en science'* waarbij sport en wetenschap op een informatieve wijze worden gecombineerd. Andere delen uit deze serie gaan over atletiek, gymnastiek en zwemmen en andere watersporten. Te gebruiken op o.a. school. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

serviceKoers - FR

Votre navigateur ne répond pas aux exigences minimales requises pour afficher ce site web. Les navigateurs ci-dessous sont compatibles. Si vous ne disposez pas d'un de ces navigateurs, cliquez sur l'icône pour télécharger le navigateur souhaité.