Wielrennen, voetbal en andere sporten op de Olympische Spelen

Stephanie Watson

Onderwerp

Olympische Spelen

Taal

Nederlands, Engels

Uitgeverij

Corona Schoolsupport, Etten-Leur, © 2020

ISBN

9789463415781 (hardback)

Beschrijving

32 p. 32 p. : ill.

Categorie

Sport, spel (> 12 jaar) (256)

Jaar

2020

Beschrijving

Op een bal werken allerlei krachten. Zo schopt een voetballer de bal met effect, zodat hij naar het doel afbuigt. En dragen wielrenners speciale helmen voor minder luchtweerstand. Lees van alles over de invloed van natuurkundige elementen als wrijving, energie en luchtweerstand op de sporten voetbal, tennis en wielrennen. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Recensie

In deze beknopte uitgave wordt een aantal sporten besproken die op Olympisch niveau worden gespeeld. Daarbij is een indeling gemaakt in teamsporten als voetbal, basketbal en rugby, sporten waarbij een net wordt gebruikt zoals tennis, volleybal en badminton en tot slot sporten op twee wielen zoals wielrennen en BMX. Centraal bij alle sporten staat een korte uitleg over hoe aspecten als wrijving, energie en (lucht)weerstand van invloed zijn op de desbetreffende sport en hoe wetenschap en techniek daarbij een rol spelen. De uitgave is voorzien van veel kleurenfoto’s met daarbij en erin korte ingekaderde tekstblokken. Bevat woordenlijst, register en verwijzingen voor meer informatie. Omslag toont een kleurenfoto van voetbalster Lieke Martens. Deel uit de nieuwe serie 'Sport en science'* waarbij sport en wetenschap op een informatieve wijze worden gecombineerd. Andere delen uit deze serie gaan over atletiek, gymnastiek en zwemmen en andere watersporten. Te gebruiken op o.a. school. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.