De cultus van het lijden : een vrije oefening

Peter Smink

Sujet

Sportpsychologie

Langue

Nederlands

Editeur

De Arbeiderspers, Amsterdam, cop. 2006

ISBN

90-295-6385-0

Description

239 p. 239 p. : ill.

Année

2006

Description

Een duursporter beschrijft zijn beleving tijdens zware inspanningen op de racefiets waarin afzien en doorzettingsvermogen een belangrijke rol spelen.

Revue

De auteur schetst, in een humorvolle schrijfstijl, zijn verslaving en hunkering naar zware inspanningen. Zijn leven wordt beheerst door de drang naar fysieke inspanningen, die voornamelijk op de racefiets worden geleverd. Hij beschrijft gedetailleerd de pijn die wordt geleden en wat er in z'n denkwereld plaats vind, tijdens extreem zware tochten in veelal bergachtig terrein. Fysieke inspanningen en overwinningen op zichzelf, hebben een duidelijk invloed op het menselijk denken en functioneren in het normale leven. Het levensverhaal van de auteur wordt met ironie en een vleugje zelfspot geformuleerd, waarbij duidelijk wordt hoe ontwikkelingen in zijn jeugd daar een rol in spelen. Een interessant verhaal dat van de lezer enig niveau en soms wat doorzettingsvermogen vraagt. Met bibliografie.

serviceKoers - FR

Votre navigateur ne répond pas aux exigences minimales requises pour afficher ce site web. Les navigateurs ci-dessous sont compatibles. Si vous ne disposez pas d'un de ces navigateurs, cliquez sur l'icône pour télécharger le navigateur souhaité.