Tour de France in Bretagne : drie vedetten : Jean Robic, Louison Bobet, Bernard Hinault

Teus Korporaal

Sujet

Ronde van Frankrijk

Langue

Nederlands

Editeur

Nederlandse Sportliteratuur Uitgeverij, Emst, [2021]

ISBN

9789460210518 (hardback)

Description

112 pagina's 112 pagina's : illustraties

Catégorie

Sportverhalen (489)

Année

2021

Description

Eerbetoon aan de Franse regio Bretagne met zijn beroemde Tourwinnaars, prachtige landschappen en tal van fietsmogelijkheden.

Revue

De Tour de France ging in 2021 voor de dertigste maal van start in Brest, gevolgd door vier etappes in Bretagne. Voor de auteur een goede reden om deze regio eens extra in het fietszonnetje te zetten. Centraal staan de deelnames van de drie Tourwinnaars uit deze streek: Jean Robic, Louison Bobet en Bernard Hinault. Uiteraard worden hun wielerresultaten belicht, maar tevens wordt er gezocht naar tastbare herinneringen uit hun leven, zoals het geboortehuis, een laatste rustplaats, straatnamen, relikwieën, gedenkstenen, tegels en monumenten. Daarnaast is er aandacht voor speciale locaties, een schilder die fraaie wielertaferelen op etalageramen vervaardigt en de Bretonse amateur wereldkampioen Jacques Botherel. Het boek eindigt met een flink aantal Bretonse fietssuggesties, waarin voor elke liefhebber wat te vinden is. Veel prachtige foto’s in zwart-wit en kleur en tal van feitentabellen complementeren het geheel. Met bibliografie en verwijzingen naar websites.

serviceKoers - FR

Votre navigateur ne répond pas aux exigences minimales requises pour afficher ce site web. Les navigateurs ci-dessous sont compatibles. Si vous ne disposez pas d'un de ces navigateurs, cliquez sur l'icône pour télécharger le navigateur souhaité.