Trainingshandboek voor wielertoeristen : de perfecte voorbereiding op de Lotto Cycling Tour : van de Ronde van Vlaanderen tot Tilff-Bastogne-Tilff

Paul Van Den Bosch, Sven Nys

Sujet

Wielrennen

Langue

Nederlands

Editeur

Deltas, Aartselaar, 2009

ISBN

9789044725032

Description

159 p. 159 p. : ill.

Année

2009

Revue

Elk jaar trekken duizenden wielerliefhebbers naar de klassieke parcoursen om hun eigen 'ronde' te rijden. In dit handboek hebben de auteurs, een topcoach en een topveldrijder, hun grote ervaring en kennis gebundeld om de talrijke wielertoeristen perfect voorbereid op weg te helpen en maximaal fietsplezier te bezorgen. Er wordt uitleg gegeven over trainingsprincipes en –vormen, de trainingsopbouw, het gevaar van overtraining, het belang van juiste voeding en vochtopname en het voorkomen van bekende sportblessures. Verder zijn concrete trainingsschema’s uitgewerkt voor verschillende fietsevenementen in België, zoals de Ronde van Vlaanderen. Sven Nijs beschrijft tenslotte nog zijn eigen aandachtspunten met betrekking tot een gereden koers, waarna besloten wordt met een evenementenoverzicht voor toerfietsers.

serviceKoers - FR

Votre navigateur ne répond pas aux exigences minimales requises pour afficher ce site web. Les navigateurs ci-dessous sont compatibles. Si vous ne disposez pas d'un de ces navigateurs, cliquez sur l'icône pour télécharger le navigateur souhaité.