WERELD ENCYCLOPEDIE WIELRENNEN

Guy Crasset

Langue

Frans

Editeur

De Eecloonaar, Eeklo

ISBN

90 74128 72 6

Description

720 p. 720 p. : ill.

Description

Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000., Alfabetisch overzicht van alle mannelijke profwielrenners uit de periode 1869-2000.

Revue

De drie Franse en Belgische auteurs hebben voor deze mondiale wielerencyclopedie alle namen van alle profwielrenners van alle landen verzameld en alfabetisch gerangschikt. Vanaf de eerste wegkoers in 1869 tot en met de wedstrijden van het jaar 2000. Volgens vaste criteria vermelden zij bij iedere renner per jaar de memorabele prestaties, alsmede geboorte- en sterfdata. Zo volledig mogelijk en voor zover bekend. Dus geen biografieën, maar 'droge' opsommingen van zeer veel uitslagen met ongeveer 2000 zwartwit(pas)foto's. De gegevens zijn Franstalig, omdat dit de taal van de Internationale Wielerunie (UCI) is. Dat betekent dat tussenvoegsels van namen meegealfabetiseerd worden: Maarten den Bakker en Jo de Roo staan dus vermeld onder de D. Het voorwoord van Hein Verbruggen (UCI-voorzitter), de inleiding en de verantwoording zijn daarentegen vermeld in het Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Engels en Duits. Dit is het eerste deel - met de namen A tot F - van een driedelige encyclopedie. Een heel handig, gigantisch uitgebreid en nooit eerder verschenen naslagwerk over de wielersport.

serviceKoers - FR

Votre navigateur ne répond pas aux exigences minimales requises pour afficher ce site web. Les navigateurs ci-dessous sont compatibles. Si vous ne disposez pas d'un de ces navigateurs, cliquez sur l'icône pour télécharger le navigateur souhaité.