Addio,Arcadia!

Jan Schouwenaar

Taal

Nederlands

Uitgeverij

2007

ISBN

9789080956223

Beschrijving

164 pgs

Jaar

2007

Beschrijving

Nadat een jonge wielrenner met grote overmacht de koninginnenrit in de Giro heeft gewonnen, wordt hij dood in zijn hotelkamer aangetroffen.

Recensie

Als wielrennend advocaat Wim Jensen door een vriend wordt benaderd om diens zoon Bas te begeleiden als deze een profcontract aangeboden krijgt bij een nieuwe wielerploeg, doet hij dat graag. Nadat Bas echter na een etappezege in de Giro dood op zijn hotelkamer wordt aangetroffen, gaat Wim op onderzoek uit en ontdekt dat Bas vermoord is. Eenvoudig, niet te dik verhaal, opgehangen aan de wielerwereld en de liefde van de auteur voor Italië als tweede vaderland, dat alle ingrediënten heeft van een spannend, voorspelbaar jongensboek waarin de goede het natuurlijk wint van de domme slechterik. Het taalgebruik is eenvoudig. Doelgroep is dan ook voornamelijk de fietsliefhebber die houdt van een eenvoudig, luchtig verteld en toch wat spannend verhaal. Op de voorkaft een rommelige foto van een wielrenner, geplakt over een foto van een Italiaans stadje. Paperback met normale druk.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.