Altijd bergop : tragische helden van de koers

Geert De Vriese

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Houtekiet, Antwerpen, 2022

ISBN

9789089248961 (paperback)

Beschrijving

195 p. 195 p. : ill.

Categorie

Geschiedenis algemeen (680)

Jaar

2022

Beschrijving

Geschiedenissen van Vlaamse wielrenners die, zowel in de koers als in het leven, te maken kregen met uitzonderlijke obstakels en tegenslagen.

Recensie

Verhalende non-fictie over de tragische geschiedenissen van vooral Vlaamse bijzondere wielrenners. Altijd bergop: het is de nachtmerrie van elke renner, zowel in de koers als in het leven. Geert De Vriese vertelt de bijzondere verhalen van tragische Vlaamse helden in de Tour de France, waaronder de Tourklimmer die de dood vindt in de laatste meters van zijn laatste koers, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen die verdwijnt in de slagschaduw van Eddy Merckx, de uitdager die te ver gaat om hem te verslaan in de Tour, en van de wereldkampioene die een genderheld werd. De wielergeschiedenissen in ‘Altijd bergop’ zijn in een pakkende, onderhoudende stijl geschreven. Met enkele historische foto’s in zwart-wit. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Geert De Vriese is journalist voor onder meer wielerblad Bahamontes en schrijver van non-fictieboeken. Eerder verschenen van hem onder meer 'Hoe Lucien Van Impe de Tour won’*, ‘Goal!’ en ‘Het groot verzet’**.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.