Bjorg Lambrecht : ik had een droom

Yves Brokken, Raf Willems

Onderwerp

Wielrennen ; België

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Willems Uitgevers, Noorderwijk, 2020

ISBN

9789492419811 (hardback)

Beschrijving

269 p. 269 p. : ill.

Jaar

2020

Beschrijving

Eerbetoon met veel foto's en interviews aan de talentvolle Belgische wielrenner Bjorg Lambrecht die in 2019 op 22-jarige leeftijd dodelijk verongelukte tijdens de Ronde van Polen.

Recensie

Op 5 augustus 2019 maakt Bjorg Lambrecht een fatale val in de Ronde van Polen. De Belgische wielrenner overlijdt nog dezelfde dag en is pas 22 jaar oud. Bjorg Lambrecht was klein van stuk, maar werd reeds in zijn eerste profjaar beschouwd als een groot talent. Vooral bergop behoorde hij als klimmer tot de besten van zijn generatie. Bjorg was spontaan, goedlachs en geliefd bij iedereen en zeker onder zijn medewielrenners. De tientallen kleurenfoto’s bevestigen zijn sympathieke karakter. Sportjournalist Yves Brokken (1984) heeft vele gesprekken gevoerd met de ouders van Bjorg, zijn zus, grootouders, buren, vrienden, trainers, ploegmaten en supporters. Uit al die interviews heeft de auteur met medewerking van Raf Willems dit omvangrijke hommageboek samengesteld. Dat de diverse herinneringen elkaar zo nu en dan overlappen is onvermijdelijk, maar niet echt storend. Een passend in memoriam voor de jonge wielrenner uit het Vlaamse Knesselare, wiens leven en droom in de knop is gebroken.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.