Blijven genieten! : door alle grenzen in de Tour for Life

Thomas Braun

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Nieuw Amsterdam, Amsterdam, 2013

ISBN

9789046814321 (paperback)

Beschrijving

158 p., [8] p. pl. 158 p., [8] p. pl. : ill.

Categorie

Sport en spel algemeen (480)

Jaar

2013

Beschrijving

Persoonlijk verslag van de in 2011 verreden Tour for Life, een fietsfocht ten bate van Artsen zonder Grenzen over 1260 kilometer van Italie͏̈ naar Nederland.

Recensie

Zijn eerste boek ‘Ga toch fietsen!’* uit 2011 was een groot succes. Hierin beschrijft de auteur hoe hij als bierdrinkende, rokende veertiger de racefiets ontdekt als middel om zijn leven een totaal andere wending te geven. Na het verlies van zestien kilo aan lichaamsgewicht beklimt hij de hoogste cols in de Dolomieten. Daarna fietst hij de Alpe d’Huez zelfs zes keer op één dag in het kader van de actie Alpe d’HuZes / KWF kankerbestrijding. In dit tweede boek verhaalt de auteur over een nieuwe uitdaging, de Tour for Life. Nu rijdt hij, samen met ruim vierhonderd medefietsers, in acht dagen 1260 kilometer voor Artsen zonder Grenzen, vanuit Noord-Italië naar Zuid-Limburg. Met een dosis relativerende humor beschrijft Thomas Braun (1966) zijn ontberingen onderweg. Over groepsdruk, maagkrampen en andere ongemakken, maar vooral over veel 'afzien'. Voelbaar leed van een fietsamateur, die denkt dat hij met een relatief beperkte training zomaar een week lang forse afstanden kan wegtrappen. Hilarisch en zeer herkenbaar voor menig fanatiek toerfietser.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.