De canon van Vlaanderen in 60 vensters

Commissie Canon van Vlaanderen

Onderwerp

Vlaanderen ; geschiedenis

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Borgerhoff & Lamberigts, Gent, 2023

ISBN

9789463939232 (paperback)

Beschrijving

319 p. 319 p. : ill.

Categorie

Vaderlandse geschiedenis (688)

Jaar

2023

Beschrijving

Overzicht van de geschiedenis van Vlaanderen, vanaf de vroegste bewoning tot nu. Met figuren, plaatsen, uitvindingen, teksten, gebeurtenissen en ontwikkelingen met een bijzondere betekenis voor de Vlaamse samenleving van vandaag. Met kleurenillustraties.

Recensie

Een boek over de geschiedenis van Vlaanderen. Het boek presenteert figuren, plaatsen, uitvindingen, teksten, gebeurtenissen en ontwikkelingen met een bijzondere betekenis voor de Vlaamse samenleving van vandaag. Het belicht 60 beslissende momenten uit de geschiedenis, van de allervroegste bewoning tot nu. Naast bekende helden en schurken ontmoet de lezer ook gewone mensen die in Vlaanderen een bestaan hebben opgebouwd. Het boek is samengesteld door een commissie van deskundigen en de teksten weerspiegelen de laatste stand van de wetenschap. Het nodigt de lezer uit om het verleden te (her)ontdekken en is bedoeld voor iedereen die Vlaanderen beter wil leren kennen. Helder en informatief geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met veel kleurenillustraties.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.