De koers : roman

Louis Van Dievel

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Pelckmans, Kalmthout, © 2022

ISBN

9789464019186 (paperback)

Genres

Thrillers, Sportliteratuur, Romans

Beschrijving

254 p.

Categorie

Literaire roman, novelle (301)

Jaar

2022

Beschrijving

Nadat een beloftevolle wielrenner overlijdt na een fatale valpartij tijdens een Belgische ronde, ontdekt zijn weduwe dat er opzet in het spel was. Ze is vastbesloten uit te zoeken wie haar man de dood heeft ingejaagd.

Recensie

Een spannende roman die zich afspeelt in de Belgische wielerwereld. De beloftevolle wielrenner Peter Houben sterft na een fatale valpartij in een Belgische ronde. Een jammerlijk ongeluk, denkt iedereen. Zo ook zijn weduwe Goedele Martens — tot een ex-coureur, die zelf in een rolstoel is beland na een val, haar de vertraagde beelden van Peters dodelijke smak bezorgt. Haar wereld staat stil wanneer ook zij de opzettelijke duw ziet. Goedele is vastbesloten om uit te zoeken wie haar man de dood heeft ingejaagd. Daarmee haalt ze zich de haat en het misprijzen van het peloton op de hals, én ondervindt ze dat zelfs de rechtbank geen raad weet met de koers. ‘De koers’ is vlot en lichtvoetig geschreven, met Vlaamse pen.Louis van Dievel (1953) is een Belgische schrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.