De Tour van ’80 : de legendarische ‘Nederlandse’ Ronde in verhalen en feiten

Mart Smeets

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Uitgeverij De Kring, Amsterdam, 2020

ISBN

9789462971691 (paperback)

Beschrijving

256 p.

Categorie

Sportverhalen (489)

Jaar

2020

Beschrijving

Verslag van en terugblik op de Ronde Frankrijk van 1980 die werd gewonnen door de Nederlandse wielrenner Joop Zoetemelk.

Recensie

Veelschrijver, Tour de France-verslaggever en tv-man Mart Smeets schrijft over de Tour van 1980. De Tour die werd gewonnen door Joop Zoetemelk en de Tour waarin veel andere Nederlandse wielrenners ook zeer succesvol waren. Smeets, die de Tour dat jaar voor een groot deel versloeg, was niet aanwezig bij de huldiging van Zoetemelk, hij was inmiddels afgereisd naar Moskou waar de Olympische Spelen begonnen. Voor dit boek raadpleegde Smeets naslagwerken, hield gesprekken met onder meer Zoetemelk, bekeek videomateriaal en deed allerlei onderzoek. Het resultaat is een onderhoudend verhaal van start tot finish, geheel in de eigen stijl van Smeets. Achter in het boek een nawoord, een overzicht van de deelnemende ploegen en renners en het eindklassement. In deze uitgebreide en geactualiseerde editie (2020) is een o.a. extra voorwoord toegevoegd.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.