De vlucht

Ep Meijer

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Ellessy, Arnhem, cop. 2010

ISBN

9789086601189 (paperback)

Genres

Romans

Beschrijving

129 p.

Jaar

2010

Beschrijving

Een modale profwielrenner in zijn nadagen probeert kost wat kost nog eenmaal te schitteren in de Tour de France., Een modale profwielrenner in zijn nadagen probeert kost wat kost nog eenmaal te schitteren in de Tour de France.

Recensie

Wielrenner Stefan van Aert is 37, maar heeft nog nooit iets gewonnen. Hij is meesterknecht, maar wil met de start van de tour in Rotterdam wel eens echt van zich laten horen. Hij raakt in contact met de Belgische veearts Lejeune die hem een vreemd soort behandeling geeft; het is geen doping, maar het zit tussen de oren, zegt hij. Als Van Aert hier en daar eens informeert bij andere renners, duurt het niet lang of er volgen dreigende telefoontjes en andere intimidaties. Lejeune is inmiddels spoorloos verdwenen. Maar Van Aert wil koste wat kost de koninginnenrit in de Alpen winnen. Een spannend en meeslepend verhaal, mede door het steeds veranderende tijdsbeeld: terwijl we ons bevinden in die allesbepalende etappe, zijn er voortdurend flashbacks die langzaam aan de situatie duidelijk maken. De schrijver is goed thuis in het wielerjargon, spreekt de taal van het peloton met alle taalverwarring, combines en vijandigheden en zet daarmee een overtuigende hoofdpersoon neer. De ontknoping is niet het sterkste aspect, maar dat neemt niet weg dat het een knappe thriller is. Normale druk.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.