Fiets handboek voor de bergfietser : beleef de bergen met de ervaren klimmer

Richard Van Ameijden

Onderwerp

Europa ; fietsroutes

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Tirion, Utrecht, 2013

ISBN

9789043915649 (paperback)

Beschrijving

159 p. 159 p. : ill.

Categorie

Fietsen (461)

Jaar

2013

Beschrijving

Routebeschrijvingen in veertien bekende fietsgebieden gericht op wielrenners met beklimmingen, afdalingen, hoogteprofielen en moeilijkheidsgraden., Routebeschrijvingen in veertien bekende fietsgebieden gericht op wielrenners, met beklimmingen, afdalingen, hoogteprofielen en moeilijkheidsgraden.

Recensie

Rijkelijk geïllustreerd fietshandboek waarin de auteur van veertien bekende Europese fietsgebieden de populaire routes heeft uitgestippeld en voorzien heeft van commentaar. Het boek is toegespitst op beklimmingen en afdalingen, de routes variëren in moeilijkheidsgraad en lengte. In het eerste deel van het boek geeft de auteur tips over voeding, specifiek klimverzet en te gebruiken materiaal. Bij alle veertien fietsregio’s staan overzichtskaarten, hoogteprofielen en informatie uit het desbetreffende gebied. Van elke route is op de website van de auteur de gps-route te downloaden. De auteur publiceerde in 2008 een boek over fietsen in Europa*; ook schrijft hij als freelance auteur voor het wielermagazine Fiets. In de rubriek ‘standplaats’ stippelt hij klimtochten uit voor de sportieve fietser. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met Fiets. Een handzaam boek met een prettige lay-out, de presentatie is overzichtelijk. Het voorwoord is geschreven door wielrenner Bauke Mollema. Een bruikbaar handboek, dat elke fietsliefhebber tot dienst kan zijn. Kleine letter.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.