Gino Bartali : een wielerkampioen onder de rechtvaardigen

Julian Voloj, Lorena Canottiere

Onderwerp

Wielrennen

Taal

Nederlands, Frans

Uitgeverij

Uitgeverij Daedalus, Genk, 2022

ISBN

9789463944519 (hardback)

Genres

Biografische literatuur, Stripverhalen, Graphic novels

Beschrijving

125 p. 125 p. : ill.

Categorie

Strips algemeen (360)

Jaar

2022

Beschrijving

Verhalen uit het leven van de bekende Italiaanse wielrenner en verzetsstrijder Gino Bartali (1914-2000), drievoudig winnaar van de Ronde van Italië en tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk. Ballonstrip.

Recensie

Een stripboek waarin delen uit het leven van de beroemde Italiaanse wielrenner Gino Bartali worden vertolkt. Bartali won drie keer de Ronde van Italië en twee keer de Ronde van Frankrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij het fascistische regime tegen door als clandestiene boodschapper documenten te vervoeren om zo honderden joden te redden. Hij zette zijn carrière verder tot hij 40 was en is de enige wielrenner die tweemaal de ronde van Frankrijk won met tien jaar tussentijd. Ballonstrip met sfeervolle potloodtekeningen in een fel maar gelimiteerd kleurenpallet.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.