Giro d'Italia : het machtige verhaal van de mooiste wielerkoers

Colin O'Brien

Onderwerp

Ronde van Italië

Taal

Nederlands, Engels

Uitgeverij

Uitgeverij Brandt, Amsterdam, 2017

ISBN

9789492037688 (hardback)

Beschrijving

280 p., [16] p. foto's

Categorie

Sportverhalen (489)

Jaar

2017

Beschrijving

Beschrijving van honderd jaar historie van de Italiaanse wielerronde, met beroemde beklimmingen en geruchtmakende anekdotes.

Recensie

Uit het Engels vertaald wielersportboek dat gewijd is aan de Ronde van Italië die in 2017 zijn honderdste editie beleefde. Het is het eerste boek van een Ierse, in Rome wonende sportjournalist die voor verschillende internationale wielerbladen schrijft. Hij behandelt meer dan een eeuw historie, met aandacht voor de fameuze tweestrijd tussen Coppi en Bartali, de renner Pantani en de eindoverwinning van Tom Dumoulin in 2017. Verder bijzondere, soms smeuïge anekdotes. Hierdoor meer een verhaal achter de koers met mooie verhalen dan een boek met uitslagen en opsommingen. Afgewisseld met beschrijvingen van een reeks beruchte cols van de ronde. In het boek staan twee katernen foto’s in zwart-wit en kleur van de bekendste winnaars en van bijzondere gebeurtenissen. Saillant detail is de afwijkende voorkant van de Nederlandstalige uitvoering. In plaats van Pantini is Dumoulin afgebeeld. Achterin een lijst van winnaars. Een vlot geschreven wielerboek waarin de toewijding van de Italianen voor het wielrennen naar voren komt en dat een inkijk geeft in een bijzondere en spannende wielerronde. Met register op personen.

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Meer info.

serviceKoers

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.